Længe er de ventet og efterspurgt, og endelig er de her!
STORE DANSKE SUPPEHØNS!!!
Igen i år er Dollys høne her. Hønsene er slagtet på moderne slagteri under ordnede og rene forhold. Indmaden taget ud, fødderne skåret af og kødet frosset ned. Den er altså lige klar til enten din gryde eller frysser.
Som noget nyt fås hønsene nu også i halve, så de passer til mindre gryder og husholdninger.
Hønsene sælges her på gården enkeltvis eller i kasser a 4 stk.
- 1 stk. 115 kr.
- 4 stk. 400 kr.
Hønsene vejer ca. 3 kg og er dermed rigtige suppehøns og ikke bare små kyllinger!
Forslag til tilberedning:
Kom Dollys høne i en stor gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring suppen på kogepunktet og skum. Det er nemt – den passer næsten sig selv!
Læg masser af hele rensede urter ved. Det kan være løg, porrer, gulerødder, selleri, pastinak mm. Tilsæt salt og hele peberkorn, læg låg på og dæmp varmen.
Hvis man vil anvende grøntsagerne i suppen skal de tages op efterhånden, som de er møre.
Kog hønen til den er mør, 2- 3 timer afhængigt af størrelsen. Mærk ved låret.
Tag hønen op, når den er mør og fjern de sidste urter . Si suppen og skum overflødigt fedt af.
Skær grøntsagerne ud i små stykker, eller tilsæt en pose suppeurter i tern
Smag til med salt.
Tilsæt kød og melboller og varm op uden at koge.
Velbekomme til en dejlig kraftig og smagfuld hønsekødssuppe, som vor mor lavede den.
Brug kødet fra hønen til de lækreste tarteletter, frikassé, salater mm
Tips:
Suppen og det afpillede kød kan fryses i mindre portioner og anvendes senere også til andre supper og retter.